FUDBALSKA LEGENDA

Komisija 8. marta odlučuje da li je Maradona bio pravilno liječen

Devetoro stručnjaka bit će pozvano 8. marta, uključujući i medicinske eksperte koji su učestvovali u obdukciji tijela Maradone

Slavni Argentinac umro je od srčanog udara 25. novembra. Agencije

Srna

23.2.2021

Argentinsko javno tužilaštvo sazvaće medicinsku komisiju 8. marta koja treba da odluči da li je fudbalska legenda Dijego Maradona bio pravilno liječen prije svoje smrti, rekli su danas pravni izvori.

Slavni Argentinac umro je od srčanog udara 25. novembra, nekoliko sedmica nakon što je imao operaciju na mozgu zbog krvnog ugruška. Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je bilo nepažnje tokom liječenja Maradone.

Devetoro stručnjaka bit će pozvano 8. marta, uključujući i medicinske eksperte koji su učestvovali u obdukciji tijela Maradone.

Javni tužilac u San Isidru, predgrađu glavnog grada Buenos Ajresa, također je pozvao još dva svjedoka da se u četvrtak pojave pred istražiocima - koordinatora za njegu i ljekara koji je bio zadužen za koordinaciju kućnog liječenja Maradone u danima prije nego što je umro.

Još pet osoba, uključujući neurohirurga Leopolda Lukea i psihijatra Agustinu Kosačov, već je pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata.

Poslednje dvoje ljudi uključenih u istragu bili su članovi "Vocap" čet grupe koja je raspravljala o Maradoninom liječenju, javili su lokalni mediji.

Dvije Maradonine ćerke - Đanina i Jana također će se pojaviti pred tužiocima u četvrtak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.