LIGA PRVAKA

Majstorija Žirua za pobjedu Čelzija protiv Atletika, ubjedljiv trijumf Bajerna u Rimu

Velika prednost Bajerna pred revanš

Atraktivan gol Žirua. AFP

Piše: A. M.

23.2.2021

Nastavljena je nokaut faza Lige prvaka mečevima u Rimu i Bukureštu. 

Lacio je na Olimpiku dočekao prvaka Evrope minhenski Bajern i doživio pravu katastrofu (1:4), dok je lider španske Primere Atletiko Madrid na neutralnom terenu u Bukureštu poražen od Čelzija minimalnim rezultatom 0:1.

Bajern je prvenstveno zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu upisao ubjedljivu pobjedu u Rimu. Bavarci su kaznili greške protivnika na otvaranju susreta i na odmor otišli s tri gola prednosti. Robert Levandovski (Lewandowski) je u devetoj minuti doveo minhenski tim u vodstvo nakon neshvatljive greške zadnje linije domaćina.

Džamal Musijala (Jamal Musiala) je u 24. minuti udvostručio prednost Bajerna, a Leroj Sane (Leroy) u 42. povisio na 0:3.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su u 47. minuti zahvaljujući autogolu Franćeska Aćerbija (Francesco Acerbi) došli do četvrtog gola. Sve što su Lacijali uspjeli uraditi do kraja je počasni gol Žoakina Koree (Joaquin Correa).

Senad Lulić je u igru ušao u 31. minuti susreta.




Rezultatska kriza Atletiko Madrida nastavljena je u Bukureštu gdje su poraženi od Čelzija 0:1. 

Gosti iz Londona imali su više od igre tokom cijelog meča, mirno su pleli mrežu oko kaznenog prostora Atletika, ali se ekipa Dijega Simeonea (Diego) odlično branila, sve do 68. minute. Tada je na scenu stupio Olivije Žiru (Olivier Giroud) i atraktivnim udarcem pogodio za 0:1 i ispostavit će se konačan rezultat utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.