LIVERPUL

Jirgen Klop napušta Liverpul: Nijemci otkrili novu poziciju slavnog trenera

Klop: Ove godine su kola ‘Redsima‘ krenula nizbrdo i nalaze se 19 bodova iza lidera Mančester sitija. Arhiva

G. Š. / Sport Bild

24.2.2021

Prema pisanju njemačkog "Sport Bilda" menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) mogao bi napustiti "Anfield". Iako je u razgovoru za engleske medije Klop rekao kao nema namjeru napustiti Englesku tako skoro, pomenuti medij zavrtio priču da bi upravo on mogao biti sljedeći selektor njemačke reprezentacije i to od ljeta 2022. godine.


Selektorska križaljka

Klopu ugovor s Liverpulom vrijedi do ljeta 2024. godine, ali prevladava uvjerenje da će ga 53-godišnji Nijemac teško odraditi do kraja. Postoji 68 posto šansi da će Klop preuzeti funkciju njemačkog selektora od Joahima Leva (Joachim Low) nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, navodi se u njemačkom mediji uz dodatak kako je definitivna Klopova namjera povratak u Njemačku.

Bok u "Bildu" daju velike šanse za Klopov odlazak sljedeće godine, navode da je malo izgledno da će se to dogoditi već ovog ljeta. Klop i njegova supruga Ula (Ulla) jako su sretni u Liverpulu, a usprkos lošim rezultatima trener uživa podršku vlasnika "Fenway Sports Groupa".


Liga prvaka

Otkako je preuzeo klupu ‘Redsa‘ oktobru 2015. godine Klop je Liverpulu donio sjajne uspjehe, osvojivši prije dvije godine prvu Ligu prvaka od 2005. godine, a prošle godine prvi naslov engleskog prvaka koji se čekao punih 30 godina. Međutim, ove godine su kola ‘Redsima‘ krenula nizbrdo i nalaze se 19 bodova iza lidera Mančester sitija, izvan pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.