NAPULJ

Gatuzo: Kritike su apsolutno zaslužene, odgovornost je naravno najviše moja

Kulibali i Gulam se vraćaju u konkurenciji za sastav

Gatuzo: Trener sam i ja sam kriv. Arhiva

G. Š. / Sport klub

24.2.2021

Napoli se nalazi u seriji loših rezultata. Ubjedljiv poraz od Atalante 4:2 u Seriji A došao je poslije izgubljenog meča od Granade 2:0 u Ligi Evrope. Iako se već dosta dugo govori o njegovom odlasku, Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) i dalje sjedi na klupi Napolitanaca. Nekadašnji igrač Milana smatra da je njegova ekipa opravdano na meti napada zbog loših rezultata.


Ne ide ništa onako kako želimo

- Kritike su apsolutno zaslužene. Ne ide ništa onako kako želimo. Odgovornost je naravno najviše moj. Trener sam i ja sam kriv. Nema tu šta mnogo da se priča. Igramo ispod naših mogućnosti. Nosimo sveti dres i predstavljamo fantastičan grad. To mora da se promijeni - istakao je Gatuzo.

Veliki problem Napolitancima predstavljaju i povrede. I pored svih problema uoči revanš duela Lige Evrope protiv Granade stižu ohrabrujuće vijesti.

- Kulibali i Gulam se vraćaju u konkurenciji za sastav. Mnogo će nam to značiti. Osimen, Deme i Hisaj još ne mogu da igraju, dok će Mertens meč početi sa klupe. U ovom trenutku je spreman za 20, 25 minuta, otkriva Gatuzo.

I pored minusa od dva gola u redovima Napolija vjeruje da mogu da nadoknade zaostatak i prođu među 16 najboljih ekipa.

Imamo ambicije u Ligi Evrope

- Moramo da imamo bolji pristup nego u prvom meču. Smiješno mi je kada ljudi kažu da nemamo ambicije u Ligi Evrope. U očima mojih igrača vidim želju da pobijede i učinit ćemo sve da prođemo u narednu fazu takmičenja, zaključio je Gatuzo.

Meč između Granade i Napolija igra se u četvrtak od 18.55 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.