EVROPSKA LIGA

Pioli: Bit će komplikovano

Trener Milana uoči revanša protiv Crvene zvezde

Pioli: Želimo da idemo dalje u Evropi. AGENCIJE

A. Vatreš

24.2.2021

Uoči revanš utakmice šesnaestine finala Evropske lige protiv Crvene zvezde, trener Milana Stefano Pioli izjavio je kako njegov tim mora da prikaže kvalitetnu igru kako bi se plasirao dalje.

Milan je u prvom meču u Beogradu remizirao sa Zvezdom 2:2, iako je dva puta imao vodstvo i posljednjih 15-ak minuta igrača više.

- Imamo prepreku u vidu Crvene zvezde, posjedujemo malu prednost, koja nam ne dozvoljava da pripremamo meč na drugačiji način. Morat ćemo da odigramo dosta kvalitetno da bismo prošli dalje - jasan je Pioli.

Osvrnuo se trener Milana i na prethodni duel s prvakom Srbije.

- Analizirali smo posljednju utakmicu. Pogriješili smo u nedostatku inteziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspjeh u padu u ovim mečevima. Neuspjeh je zadržavanje na mjestu na kojem ste pali. Ali već od sutra moramo početi ponovo da igramo intezivno i kvalitetno. Bit će komplikovan meč, ali nam je prolaz nadohvat ruke. Želimo da idemo dalje u Evropi - poručio je Pioli.

Poseban akcenat stavljen je na lošiju igru u odbrani.

- Uvijek je pogrešno dijeliti odgovornost na pozicije u timu. Pokušavamo da napadnemo sa svim igračima, a to moramo da radimo i u odbrani. Nismo bili kompaktni, nismo imali inteziteta. Moramo da počnemo da igramo s ritmom i doslijednošću, već od sutrašnje utakmice - poručio je Pioli.

Revanš između Milana i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 21.00 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.