LIGA PRVAKA

Gasperini: Nismo mogli uživati, uništili su nas

Ako im nije jasno o čemu se radi, neka nađu drugi posao, rekao je trener Atalante

Gasperini: Pa nije to raketna znanost, ne moraju biti inženjeri NASA-e da bi to shvatili. Arhiva

G. Š. /Liga prvaka

25.2.2021

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Real Madrid je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 1:0. nakon što je domaćin od 17. minute igrao s igračem manje. Gol odluke postigao je Ferland Mendi (Mendy) u 86. minuti na asistenciju Luke Modrića. 

Naše razmišljanje u pripremi je bilo potpuno drugačije

Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u 17. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Remo Frojler (Freuler). Za mnoge - prestrogo. Švicarski veznjak je na rubu kaznenog prostora srušio Mendija, a po mišljenju njemačkog suca Tobijasa Štiler (Tobias Stieler) to je bio prekršaj za crveni karton.

Sudija je procijenio da se Mendi nalazio u izglednoj prilici za postizanje gola i pokazao je izravni crveni karton. Domaći igrači su žustro protestirali, ali Štiler je ostao pri svojoj odluci. Trener Atalante Đan Pjero Gasperini (Gian Piero) kiptio je od bijesa cijelu utakmicu, a onda sve sasuo novinarima nakon susreta.

- Čekali smo tako dugo ovu utakmicu i na kraju nismo mogli igrati kako smo htjeli, rekao je Gasperini, te dodao:

- Nismo mogli uživati. Uništili su nas! Na kraju smo se morali braniti i to smo dobro radili, ali to je bila neka potpuno drugačija utakmica od planirane. Naše razmišljanje u pripremi je bilo potpuno drugačije. Jedanaest protiv 11 bi bio malo drugačiji odnos snaga, i puno ljepši nogomet. Sve to nas je jako razljutilo. Velike sudijske greške su dio nogometa, ali pokušavamo ih smanjiti i ako se ovakve stvari nastave, ovo je samoubojstvo nogometa! To što se dogodilo je jednostavno nevjerojatno.


Moramo pobijediti u Madridu

I za kraj Gasperini je dodao i ovo:

- Ako im nije jasno o čemu se radi, neka nađu drugi posao! Pa imaju i VAR, imaju sve da bi izbjegli ovakve kardinalne pogreške. Pa nije to raketna znanost, ne moraju biti inženjeri NASA-e da bi to shvatili. Ali na kraju krajeva, da bi se kvalificirali, moramo pobijediti u Madridu. Idemo tamo i odigrat ćemo našu pravu utakmicu, poručio je Italijan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.