LIGA PRVAKA

Zidan: Na sudiji je da donosi odluke

Trener Real Madrida prokomentirao diskutabilno sključenje za Atalantu

Zidan: Nismo igrali dobro. AGENCIJE

A. Vatreš

25.2.2021

Real Madrid sinoć je u prvom meču osmine finala kao gost slavio protiv Atalante s 0:1, a meč je obilježio diskutabilni crveni karton za igrača domaćih Rema Frojlera (Freuler) u 17. minuti.

Sporno isključenje, za koje mnogi smatraju da je prestrogo, nakon utakmice prokomentirao je i trener gostiju Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

- Ne znam da li je bilo prestrogo, na sudiji je da donosi odluke. Gledamo sebe. Nismo igrali dobro, ali rezultat je ono što se računa. Pokušali smo da Isko (Isco) igra između redova kako bi pravovremeno proigravao Vinisijusa (Vinicius) i Asensija, ali igra se promijenila nakon crvenog kartona - kazao je Zidan.

Trener Madriđana odao je priznanje Atalanti i kaže je njegovom timu bilo teško u Bergamu iako je domaćin imao igrača manje.

- Nisam ni očekivao da će biti lako, jer znamo da je Atalanta fizički vrlo jaka, to su i dokazali. Imali smo tešku utakmicu čak i protiv deset igrača, ali postigli smo veoma važan gol. To, međutim, ne znači ništa. Ostaje da se igra revanš, smatram da su šanse i dalje 50-50 - dodao je Zidan.

Podsjetimo, gol za pobjedu Reala postigao je Ferlan Mendi (Ferland Mendy) u 86. minuti.

Revanš između Reala Madrida i Atalante na programu je 16. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.