DOGOVORI

Je li krenula menadžerska kuhinja, reprezentacija BiH kao mamac za Hrvatsku

Navodno bi nas trebao spasiti Lovrić iz Gorice

Lovrić: Agenti krenuli u ofanzivu. Večernji

Piše: Nermin Demirović

25.2.2021

Kristijan Lovrić, napadač hrvatske Gorice, nije rođen u BiH, ali ima naše porijeklo i posljednjih dana se u pojedinim medijima pominje kao mogući novi reprezentativac BiH. Momak ne krije da bi igrao za BiH, uz napomenu, ako ga ne zove Hrvatska. 

Ozbiljan jer potencijal 25-godišnji Lovrić, to je moguće, jer ove sezone ga zaista ide, ali u poređenju recimo s Ermedinom Demirovićem, Lovrić je tek igrač sa margine. Obojica napadači, ali nama se očigledno konstatno servira priča o pojačanju iz Gorice, koji je uzgred "odbio spektakularne ponude" iz Kine.

Treba reći otvoreno, Lovrićevo pominjanje, najviše liči na ono što smo najmanje priželjkivali - menadžerske uplive. Na stranu što smo kao reprezentacija u rezervi, ali selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) mu je došao na noge, pojedini mediji ga već grle, a nije baš prvi put da to gledamo.


Petev: Gledao Lovrića. Arhiv

Nekako se poklapa i priča o putu dolaska selektora, preko hrvatsko-bugarskih veza, pa je jasno zašto je bazen iz kojeg Petev planira crpiti igrače odmah pronađen u Hrvatskoj. Uostalom, i sam Lovrić je objasnio da je sve išlo preko njegovih agenata.

- Istina je, bilo je kontakata putem mojih zastupnika, ali vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Čast je svakom nogometašu igrati za nacionalnu selekciju i kad bi poziv stigao, ozbiljno bih razmislio o tome - poručio je 25-godišnji igrač Gorice, prenijele su hrvatske "Sportske novosti".

Bilo kako bilo, Lovrić ne bi trebao smetati nekome, ako stvarno može pomoći. Mnogo boljoj i jačoj hrvatskoj "takav fudbalski biser" očigledno za sada ne treba, a nama možda zatreba ako se njegovi, ali i naši "agenti" slože.

I treba dodati još jedno naše saznanje. Reprezentacija BiH je u ovoj fazi tek mamac za Hrvatsku. Prevashodni cilj agenata je pokušati Lovrića ugurati među "Vatrene". Ako to ne prođe, valjat će mu i među "Zmajevima". Lovrić je čini se manje bitan, ali bolno je saznanje da se od starta krenulo ovim putem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.