EVROPSKA LIGA

Stanković: Bili smo bolji od Milana

Trener Crvene zvezde ponosan unatoč eliminaciji

Stanković: Teren je jedino mjerilo. AGENCIJE

A. Vatreš

26.2.2021

Iako nije poražena ni u jednom od dva meča, Crvena zvezda ispala je od Milana u šesnaestini finala Evropske lige i to zbog gola u gostima.

Nakon 2:2 u Beogradu, sinoć su "Crveno-bijeli" u Milanu odigrali 1:1.

Trener srbijanskog prvaka Dejan Stanković bio je ponosan na svoje igrače.

- Ovo je bila jedna od najboljih utakmica Crvene zvezde od kako sam trener. Pokazali smo da možemo da se nosimo s Milanom. Krivo nam je zbog epiloga, jer smo sve odradili pošteno. Preponosan sam na igrače. Ako sagledamo statistiku, koja ne može da slaže, bili smo egal s Milanom, čak i bolji. Ne diskutujem uopće o tome da li oni imaju kvalitetniji tim, ali teren je jedino mjerilo. Poslije 180 minuta, možemo da se pogledamo u oči i nastavimo dalje. Nismo izgubili od Milana u dvije utakmice, ponosan sam, moram to da naglasim, sportski može da mi bude krivo što nismo prošli dalje, ali nemam šta da zamjerim igračima - rekao je Stanković, koji nije želio mnogo da priča o suđenju.

- Glavnom arbitru sam poslije meča rekao da je mogao da nas pusti da izvedemo korner. Zaslužili smo još tu šansu, s obzirom na to koliko smo se borili. Ne znam šta bi bilo da je obrnuta situacija, ali ne želim da kukam i tražim alibi. Znamo šta je trebalo bolje da uradimo i usmjeren sam na to. Riješit ćemo to interno. Stvari poput suđenja ne komentiram, utakmica je gotova i idemo dalje - dodao je trener Crvene zvezde.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.