VELEŽ

Dudić: Imamo malih kadrovskih problema

Potpuno spremni dočekujemo utakmicu u Bijeljini, rekao je trener Veleža

Dudić: Na dobrom nivou smo igrali pripremne utakmice i to jednostavno sada moramo prezentirati u prvenstvu. Arhiva

Piše: G. Šumar

26.2.2021

Fudbaleri Veleža sutra (15 sati) gostuju u Bijeljini, u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH.

- Potpuno spremni dočekujemo utakmicu u Bijeljini, rekao je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:


Zdravstveni bilten

- Na dobrom nivou smo igrali pripremne utakmice i to jednostavno sada moramo prezentirati u prvenstvu. Imali smo u zadnjoj utakmici problem s realizacijom, a ranije malo i s kreacijom, koja je kasnije nadošla. Nadamo se da će se kroz prvenstvo sve to popraviti.

Kada je u pitanju igrački kadar, struka Rođenih ima problema je je veći broj igrača povrijeđen ili rovit.

- Imamo malih kadrovskih problema. Dario sigurno otpada, Pršeš isto tako, a vidjet ćemo sa Zeljkovićem. On će obaviti trening danas, bit će uz ekipu i ako bude trebalo ući će... Česmedjijev isto nije spreman 100 posto, ali povest ćemo ga u Bijeljinu jer imamo problema na stoperskoj poziciji. Ostali momci su spremni i nadamo se pozitivnom rezultatu. Cijenimo Radnik, imaju dobrih i iskusnih igrača, bore se za opstanak, mada on po meni neće doći u pitanje jer se radi o dobroj ekipi koja ne bi trebala imati problema oko opstanka. Moramo uložiti maksimalan napor da dođemo do cilja, naglasio je Dudić.

Rođeni nikako nemaju sreće sa novim stoperom.


Proširen igrački kadar

- S jednim smo bili dogovorili, pa kad je trebao doći klub mu nije dao papire. Sad smo dogovorili i drugog, međutim, kada se testirao na koronu bio je pozitivan. Ne znam sad šta će se desiti, vidjet ćemo da li ćemo ući u realizaciju ako uskoro bude negativan. Ako se to oduži, teško je zaista spremiti igrača jer bi ga izgubili za sedam-osam kola. Dejo (Dejan Georgijević - op.a.) će nam donijeti novu dimenziju u napadu. Skroz je drugačiji od Mulića i Fajića koje smo prije imali. Protiv Splita je pokazao da će biti pojačanje. Zubanović je adekvatno odgovorio na poziciji drugog napadača i može biti adekvatna zamjena za onoliko koliko bude trebalo igrati. Hasanović se vratio i nametnuo, Behramu će još trebati vremena. Proširio se igrački kadar”, zaključio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.