LIVERPUL

Klop: Veliki je izazov pred nama da obezbjedimo mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Mnogo je povređenih igrača, većina ih ima lidersku ulogu u timu…

Klop: Nismo daleko od četvrte pozicije. Arhiva

G. Š. / Sky Sports

26.2.2021

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klop) smatra da je pred njegovom ekipom 'veliki izazov' da sezonu završi na mjestu koje garantuje takmičenje u Ligi prvaka. Danas iz tavora "Redsa" saopćeno da je kapiten Džordan Henderson (Jordan ) operisan i da će pauzirati minimum do aprila.


Henderson se neće brzo oporaviti

- Mnogo je povređenih igrača, većina ih ima lidersku ulogu u timu… Henderson se neće brzo oporaviti, ali se nadamo da će odigrati još nekoliko utakmica ove sezone, rekao je Klop.

Liverpul je trenutno tek šesti na tabeli, sa 19 bodova manje od vodećeg Mančester sitija i pet manje od četvrtoplasiranog Vest Hema.

- Veliki je izazov pred nama da obezbjedimo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, istakao je njemački stručnjak, te dodao:

- Dovoljno je samo da pogledate poene. Nismo daleko od četvrte pozicije, ali razlika postoji. Moramo da pobijedimo u što više utakmica do kraja i da vidimo gdje ćemo da završimo.

Klop se trudi da u svemu vidi nešto pozitivno.

- Atmosfera nije najbolja koju smo imali, ali svi smo saglasni oko toga šta treba da radimo. Bilo je dobrih momenata. Radimo naporno kako bismo preokrenuli situaciju, kako bismo počeli da pobjeđujemo. Za tako nešto je potrebno da razmišljamo pozitivno. Ja sam odgovoran za raspoloženje tima. Nisam zadovoljan situacijom u kojoj smo, ali pred nama je veliki izazov i moramo da mu pristupimo sa pozitivnim stavom. Vidim u našoj igri neke dobre stvari, ali nam nedostaju rezultati. Siguran sam da ima onih koji su u goroj situaciji nego mi, zaključio je Klop.


Igrački kadar

Menadžer "Redsa" je dodao da Žota (Diogo Jota) dobro izgleda na treningu, a da bi Fabinjo (Fabinho) i Milner (James Milner) trebalo da počnu da rade sa timom od subote. Nije poznato hoće li Alison (Alisson Becker) biti na golu u predstojećoj utakmici zbog porodične tragedije.

Liverpul u nedjelju gostuje Šefild junajtedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.