PREMIJER LIGA BIH

Danas se igra tuzlanski derbi, Crnogorac i Musemić imaju svoje adute

Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili, rekao Crnogorac

Utakmica počinje u 13 sati. Arhiv

Piše: A. V.

28.2.2021

Na stadionu Tušanj danas će u okviru Premijer lige BiH snage odmjeriti dva tuzlanska ligaša Sloboda i Tuzla City. Utakmica počinje u 13 sati.

- Mislim da će utakmica pokazati šta smo radili i dokle smo došli u pripremnom periodu. Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili. Tuzla City je skup odličnih pojedinaca, ali ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Sigurno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, ali ko uđe s više motivacije i želje, prevazići će to i ostvariti bolji rezultat - poručio je Gradimir Crnogorac, šef struke Slobode.

S druge strane, Husref Musemić, prvi strateg Slobode, ima svoje adute.

- Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla Cityja vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivirani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića, koji je na oporavku nakon teške povrede. Nadam se kvalitetnoj utakmici i da će teren biti uvjetan za igru tako da obje ekipe pokažu koliko znaju - istakao je Musemić.

U okviru 20. kola danas u istom terminu igraju Mladost i Široki Brijeg.

Retzultati od jučer: Zrinjski - Krupa 1:0, Borac - Olimpik 2:0 i Radnik - Velež 0:0.

Kolo zaključuju sutra Željezničar i Sarajevo u velikom derbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.