ITALIJA

Vlasnik Rome u potrazi za novim trenerom

"Il Corriere dello Sport" navodi da je neuspjeh protiv Milana prošlog vikenda produžio loš niz Fonsekinog tima protiv vodećih klubova, podsjećajući da je Roma ostvarila samo tri pobjede u 21 utakmici protiv velikih ekipa, uključujući i Kup Italije

Fonseka i Džeko. Arhiva

G. Š. / Football Italia

2.3.2021

Vlasnik Rome Danijel Fridkin (Dan Friedkin) navodno je razočaran rezultatima trenera Paula Fonseke (Fonseca) protiv velikih timova i u potrazi je za njegovim nasljednikom za sljedeću sezonu.

"Il Corriere dello Sport" navodi da je neuspjeh protiv Milana prošlog vikenda produžio loš niz Fonsekinog tima protiv vodećih klubova, podsjećajući da je Roma ostvarila samo tri pobjede u 21 utakmici protiv velikih ekipa, uključujući i Kup Italije.

Protiv Intera, Milana, Juventusa, Atalante, Napolija i Lazija, Roma je postigla samo devet golova i primila 22, a u izvještaju se tvrdi da bi takva statistika mogla bila presudna za portugalskog stručnjaka.

Fonseka u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj mu se saradnja produžava automatski ukoliko izbori plasman u Ligu prvaka, ali "Corriere dello Sport" tvrdi da Fridkin već traži novog trenera.

Američki vlasnik želi investirati u tim koji će biti mnogo konkurentniji, a kao mogući Fonsekini nasljednici spominju se Maks Alegri (Max Allegri) i Mauricio Sari (Maurizio Sarri), prenosi "Football Italia".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.