MILANO

Transfer Lukakua mogao bi skupo koštati Inter

Lukaku je u Inter stigao upravo iz redova ‘Crvenih đavola‘ u ljeto 2019. godine, a Neroazuri nisu isplatili bonus od pet miliona eura za belgijskog napadača na koji prema sklopljenom ugovoru imaju pravo

G. Š. / Corriere dello Sport

Romelu Lukaku

Foto: Arhiva


Kako prenosi italijanski ‘Corriere dello Sport‘, Inter na račun Mančester junajteda nije uplatio dogovorene bonuse iz ugovora Romelua Lukakua, a kao kompenzaciju žele jednog od dvojice nogometaša, Lautara Martineza ili Milana Škrinjara (Skriniara).

Isplata bonusa

Lukaku je u Inter stigao upravo iz redova ‘Crvenih đavola‘ u ljeto 2019. godine, a kako tvrdi spomenuti list, Neroazuri nisu isplatili bonus od pet miliona eura za belgijskog napadača na koji prema sklopljenom ugovoru imaju pravo.

Kako tvrde Italijani dogovor između dviju strana postignut je s posebnom klauzulom zbog koje je Inter postao veliki dužnik i to samo zato jer nije uplatio jednu ratu. Također, treba istaknuti kako na San Siru još uvijek duguju Junajtedu 50 miliona eura od Lukakuovog transfera.

Upravo iz tog razloga Mančester junajted je navodno tražio Martineza ili Škrinjara kao naknadu za propuštenu uplatu.

Finansijska podrška

Vlasnici Intera "Suning" nedavno su potvrdili posvećenost stalnoj financijskoj potpori kluba, ali također dodali da traže ‘prikladne partnere‘ koji će financijski podržati diva iz Serije A.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na