BEOGRAD

Dragan Stojković potpisao ugovor na tri godine: Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon

Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje

G. Šumar

Dragan Stojković Piksi

Foto: FSS


Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković Piksi je selektor "A" reprezentacije, saopćeno je iz FSS. Dogovor je postignut, kako se ističe, na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

- Presretan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan, rekao je Stojković i dodao:

.

Osjećam veliku podršku sa svih strana

- Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima reprezentacija Srbije. Također, osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha.

Rezultat je prioritet, ali isto tako hoće da njegova selekcija dominira.

- Da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Bit će i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspjesima reprezentacije, zaključio je Dragan Stojković

Stručni štab

Uz selektora istočnih komšija Dragana Stojkovića na mjestu direktora A tima bit će Stevan Stojanović. Što se tiče stručnog štaba, Piksi je odabrao sljedeće saradnike: Goran Đorović (trener), Saša Ilić (trener), Bratislav Živković (trener), Goran Čumić (trener golmana), Kacušito Kinoši (kondicioni trener), Nebojša Stamenković (trener analitičar) i Nemanja Filipović (tim menadžer).

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na