BARCELONA

Laporta: Ako ne pobijedim, siguran sam da Leo neće ostati na Nou Kampu

Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti kakav god prijedlog mu dam

Đoan Laporta. AFP

G. Š. / RAC1

3.3.2021

Đoan Laporta (Joan) upozorio je Barcelonine glasače kako će Lionel Mesi (Messi) napustiti Kamp Nou ukoliko on ne bude pobijedio na nedjeljnim predsjedničkim izborima u slavnom katalonskom klubu. Laporta je favorit za nasljednika Žozepa Bartomeua (Josepa) uoči izbora, a Barceloninim 'sociosima' poslao je jasnu poruku.


Mesi će razmotriti kakvu god mu ponudu dam

- Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti kakav god prijedlog mu dam, rekao je Laporta u televizijskoj debati na kanalu RAC1 s protukandidatima Tonijem Freiksom (Freixom) i Viktorom Fontom (Victorom), te dodao:

- Ako ne pobijedim, siguran sam da Leo neće ostati u Barceloni. Mesi će razmotriti kakvu god mu ponudu dam, ali ako pobijedi neki drugi kandidat, Mesi neće ostati u Barceloni. Nije bio sretan u periodu kada je Freiksa bio u upravnom odboru, dodao je Laporta.

Dakle, Laporta igra na kartu Lionela Mesija kojem ugovor s Barcelonom i službeno istječe na ljeto. Argentinac je želio klub napustiti već prošlog ljeta, ali tada mu je spuštena rampa, te on ovog ljeta ima pravo otići bez odštete. 

Mesija ne vodi samo novac

Laporta je bio predsjednik katalonskog velikana između 2003. i 2010. i vjeruje da Mesiju novac neće biti najbitniji kriterij kod donošenja odluke.

- Mesija ne vodi samo novac. On želi kompetitivnu ekipu koja može pobjeđivati. Siguran sam da će saslušati moju ponudu, kao što sam siguran da će otići ako netko drugi pobijedi, zaključio je Laporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.