ZAVRŠENA ISTRAGA

Engleski nogometaš preminuo nakon pijančenja i pada niz stepenice

Kasnije je pokrenuta istraga o pravom uzroku njegove smrti, a ona je sada dovršena

S Kardifom odigrao dva velika finala, FA Kupa 2008. i Karling kupa 2012.. AFP

G. Š. / Sportske novosti

3.3.2021

Bivši engleski nogometaš, nekadašnji igrač Aston Vile i Kardifa Piter Uitingem (Peter Whittingham) preminuo je 19. marta prošle godine u 35 godini. Kasnije je pokrenuta istraga o pravom uzroku njegove smrti, a ona je sada dovršena. Uitingem je 7. marta u pabu "Park Hotela" pretrpio tešku povredu glave, nakon pada u pijanom stanju. Potom se nalazio u besvijesnom stanju, a preminuo je 11 dana kasnije.

Prethodno je pio u društvu ženinog brata i prijatelja, a u pripitom se stanju strovalio niz osam stepenica i teško udario glavom. Prema izjavama svjedoka dobar dio poslijepodneva i večeri ispijao pivo i tekilu, prije nego li je došlo do tragedije.

- Rekao bih da smo svi bili pijani do večeri. A zaista se ne mogu sjetiti puno toga što se dogodilo, rekao je Robert Vilijams (Williams), brat Piterove supruge, te dodao:

- Ne sjećam se da sam vidio Pita kako pada. Samo se sjećam da sam ga vidio kako leži na podu...

Tokom igre s prijateljima i imitacije jahanja gospodin Uitingem je izgubio ravnotežu, te pao niz stepenice. Pad je doveo do traume glave, što je uzrok njegove slučajne smrti, zaključak je mrtvozornika.

Uitingem je s Kardifom odigrao dva velika finala, FA Kupa 2008. i Karling kupa 2012, a za klub je skupio preko 450 nastupa i postigao 98 golova prije okončanja karijere u Blekburnu 2018. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.