ENGLESKA

Liverpul bi igračima mogao zabraniti odlazak u reprezentaciju

Ako budu tražili karantin

Klop i Alison. AGENCIJE

A. Vatreš

3.3.2021

Menadžer engleskog nogometnog prvaka Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) najavio je kako bi "Redsi" mogli zabraniti svojim igračima odlazak u reprezentaciju ako će se od njih tražiti karantin od 10 dana po povratku u Englesku.

- Razumijem potrebu različitih nogometnih saveza, ali vrijeme je kada ne možete sve usrećiti - rekao je Klopp na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Čelsija u četvrtak.

- Klubovi plaćaju igrače, što znači da mi moramo biti na prvom mjestu. U ovom razdoblju našeg života ne možete učiniti sve sretnima - dodao je njemački stručnjak.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je nedavno objavila da klubovi mogu odbiti pustiti igrača ako se od njih zatraži karantin duži od pet dana po povratku.

- Nismo još 100% sigurni jer bi neke države mogle promijeniti mjesta na kojima igraju. Morat ćemo pričekati jer ljudima treba vremena za donošenje odluka. Međutim, mislim da se svi slažu da ne možemo pustiti igrače i onda ih po povratku držati 10 dana u karantinu - naglasio je Klop.

Među Liverpulovim igračima koje u martu očekuju reprezentativne obaveze su Brazilci Alison Beker (Alisson Becker), Fabinjo (Fabinho) i Roberto Firmino te Portugalac Diogo Žota (Jota).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.