FK BORAC BANJA LUKA

Marko Maksimović pred derbi u Mostaru: Ulog je veliki jer se šest ekipa ravnopravno bori za Evropu

Sigurno to daje dodatni motiv da, uz sve probleme koje imamo, pokušamo da budemo maksimalno skoncentrisani na zadatke i pokušamo da iznenadimo Velež

Sa današnje press konferencije u Banjoj Luci. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Šumar

4.3.2021

Fudbaleri Borca sutra (18 sati) gostuju na mostarskom stadionu Rođeni, gdje nikad nisu trijumfovali. Naime, Velež i Borac su 11 puta igrali na stadionu u Vrapčićima, a Banjalučani su samo tri puta uspjeli da dođe do boda. Na čak osam utakmica Borac nije postigao pogodak...


Utakmice Borca i Veleža su specifične

- Riječ je, svakako, o derbiju kola, uz utakmicu Sarajevo – Zrinjski, rekao je trener Borca Marko Maksimović i dodao:

- Ulog je veliki jer se šest ekipa potpuno ravnopravno bori za Evropu i mnogo je bitno da se bodovi skupljaju na svakoj utakmici. Utakmice Borca i Veleža su specifične jer znamo svi da je Borac u prošlosti teško dolazio do povoljnog rezultata, čak nikada nije pobijedio u Mostaru, ali isto tako ne može ni Velež da se pohvali nekom pozitivnom tradicijom u Banjoj Luci. Sigurno to daje dodatni motiv da, uz sve probleme koje imamo, pokušamo da budemo maksimalno skoncentrisani na zadatke i pokušamo da iznenadimo Velež.

Maksimović je istakao da Velež ima kontinuitet u posljednjih nekoliko godina, što u stručnom kadru, što u rukovođenju klubom.

- Ne mijenaju puno ekipu, duže su na okupu, u posljednje dvije godine mijenjaju samo napadače, sve ostalo je isto. Imaju dobre pojedince kao što su Radovac, Zvonić, imaju dobre bekove, odlične krilne napadače Brandaa, Cvijanovića, Anđušića… ali isto tako i dobrog trenera Feđu Dudića. Bit će teška, ali nadam se i neizvjesna utakmica, ali i sa srećnim krajem za nas, optimista je Maksimović, koji u Mostaru neće moći računati na pola tima.


Igrački kadar

- Neće biti Lukića, Jovanovića, Dujakovića, Milojevića koji mora na operaciju, Ćorić nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona, a imamo i tu situaciju sa Melegom i Brtanom, gdje je mala šansa da će ijedan od njih dvojice početi utakmicu, ali će svakako ići na put. Imali su određenih problema u posljednja dva-tri dana, sad se dobro osjećaju, ali jako je teško poslije četiri dana netreniranja i problema koje su imali, pa ćemo vidjeti šta ćemo sa njima, zaključio je trener Borca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.