INTERNACIONALCI

Aleksandar Jovičić za "Avaz": Mogu pomoći reprezentaciji

Trebaju igrati oni koji su standardni u svojim klubovima, smatra stoper Gorice

Jovičić: Nije imao kontakte s N/FSBiH. ARHIV

Piše: A. Vatreš

5.3.2021

Ekipa Gorice pravi je hit ove sezone u Hrvatskoj, gdje poslije 23 odigrana kola zauzima visoko treće mjesto s pet bodova manje od vodećeg dvojca Dinama i Osijeka. 

Dres ovog kluba već treću godinu uspješno nosi i bh. stoper Aleksandar Jovičić (25), koji je zamjenik kapitena.

Spremni za Evropu

Objasnio nam je fenomen ovog malog kluba, osnovanog 2009. godine, koji je izborio promociju u HNL 2018. godine i za vrlo kratko vrijeme došao u sami vrh hrvatskog fudbala.

- Gorica je već treću sezonu tu u vrhu. Mogu reći da je klub posložen po svim strukturama, svako zna šta radi. Krasi nas taj timski duh i mislim da je on jedan od ključnih faktora za dobre rezultate. Gorica je klub s vizijom, pravim ljudima, što je pravi put za uspjeh – govori Jovičić na početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Gorica je ove sezone pobjeđivala sve klubove iz vrha, osim Dinama. Goričani su ozbiljni u namjeri da zaigraju u Evropi.

- Mi razmišljamo o tome još od prve godine, kada smo bili „kratki“ za dva boda. Mislim da smo ove godine spremni za Evropu, dobro igramo i radimo, a prate nas i rezultati. Imamo bodovnu zalihu u odnosu na Rijeku i Hajduk. Nećemo se opuštati, idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se najboljem – kaže Jovičić.

Odličnim igrama ovaj Prijedorčanin privukao je pažnju i bh. javnosti. U posljednje vrijeme se dosta pisalo o njegovom pozivu u naš državni tim.

- Vidio sam te natpise. Ja se iskreno nisam čuo ni s kim iz Saveza. Na osnovu nekih svojih igara, ne govoreći samo o posljednjoj sezoni, mislim da to izgleda dobro i, naravno, da potajno očekujem taj poziv. Vidjet ćemo šta će biti. Nisam opterećen, bit ću spreman na sve opcije – kazao je Jovičić.

Očekuje poziv

Jovičić je bivši mladi reprezentativac naše zemlje, a kaže kako mu je želja obući dres naše najjače selekcije.

- Mislim da za reprezentaciju trebaju igrati oni koji su standardni u svojim klubovima, a ja sam već tri godine tu, igram konstanto. Smatram da bih mogao pomoći, ali tu je selektor da izabere. Ja sam uvijek dostupan da se odazovem. Igrati za reprezentaciju je želja svakog igrača, tako i meni – poručio je na kraju Jovičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.