ITALIJA

Zlatan Ibrahimović na udaru gej zajednice, nije im se svidjela izjava

Optužili ga za homofobiju i diskriminaciju

Ibrahimović u Sanremu. Twitter

N. Demirović

5.3.2021

Sanremo je bio u znaku Zlatana Ibrahimovića, a iako su mnogi prezadovoljni onim što je Šveđanin tamo pokazao, čini se da nisu svi tako dobro prilili gostovanje igrača Milana na velikom festivalu.

Kako pišu Italijani, gej zajednica ogorčena na Zlatana jer je ponizio njihovog člana brutalnom šalom. kada je voditelju odgovarao na pitanje kako bi organizirao festival u svojoj kući.

- Pjevači bi bili u dnevnom boravku, djevojke sa mnom u sobi, a ti bi mi pravio kafu u dnevnom boravku - rekao je Zlatan voditelju Amadeusu.

Tu izjavu nije niko osporio, ali je jeste onu u kojoj mu je voditelj zatražio da kaže šta bi radio pjevač Ahile Lauro (Achille Lauoro), koji je inače gej.

- Njega bismo stavili u garažu da pazi na automobile. Lopovi sigurno ne bi ušli i ne bi odnijeli ništa jer bi ga se uplašili - rekao je Zlatan.

Glasnogovornik "Gej Partije" Fabricio Maraco (Fabrizio Marrazzo) optužio je napadača Milana za homofobiju i diskriminaciju.

- Govorio je pogrdne riječi. To je radio i u Španiji 2010. godine kada ga je novinar pitao je li gej, na što mu je on odgovorio da dovede sestru i da provjeri. Koristio je diskriminujuće i homofobrne riječi - rekao je Maraco.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.