PREMIJER LIGA BIH

Andrej Đokanović, veznjak Sarajeva: Uz pravi pristup bodovi ostaju na Koševu

Ono što smo vidjeli protiv Krupe s novim trenerom je da žele igrati drugačije nego prije, rekao je Marinović

Đokanović: Najbolji igrač derbija. Arhiv

Piše: G. Š.

6.3.2021

Trener Sarajeva Vinko Marinović u najavi današnjeg (19 sati) koševskog derbija istakao je da je Zrinjski kvalitetna ekipa, s dosta iskustva te da se trudi da pod „dirigentskom palicom“ Sergeja Jakirovića igra drugačije, nego što je to bio slučaj pod vodstvom Mladena Žižovića. 

- Opet igramo derbi kola s ekipom koja u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača, rekao je Marinović i dodao: 

- Ono što smo vidjeli protiv Krupe s novim trenerom je da žele igrati drugačije nego prije. Očekujem opet zahtjevnu utakmicu i sigurno da Zrinjski s obzirom na kvalitet i činjenicu da je imao dosta pehova nije uspio napraviti kontinuitet pozitivnih rezultata. Imaju dosta kvaliteta i očekuje nas teška utakmica, i ova i ona u Kupu BiH (srijeda – op. a.). 



Cmiljanić nije dobio radnu dozvolu

Stručni štab prvaka i lidera s Koševa danas neće moći računati na dva kartonirana igrača – Hrvoja Miličevića i Anela Hebibovića, novi napadač Boris Cmiljanić još nije dobio radnu dozvolu, a od ranije je van stroja Mersudin Ahmetović, koji se uspješno oporavlja nakon operacije koljena.

- Dolazi nam ekipa koja je kvalitetna, igramo s njima dva puta u razmaku od četiri dana (prvenstvo i Kup BiH - op.a.) i sigurno da neće biti lagano. Ipak, na svom smo stadionu i nadam se da ćemo uz pravi pristup doći do sva tri boda - optimista je veznjak bordo tima Andrej Đokanović, koji je u minulom kolu bio najbolji igrač utakmice na Grbavici (0:0). 

Nedostaju navijači

- Derbi sa Željezničarom je sam od sebe posebna utakmica. Velika je čast igrati takve mečeve i sigurno da postoji dodatna motivacija. Malo je drugačije igrati bez navijača, jer nema tog naboja s tribina. Što se tiče tog derbija, na kraju je možda i najpošteniji rezultat neriješeno. Nismo baš najbolje ušli u utakmicu, ali u drugom poluvremenu smo izgledali dosta bolje i uz malo sreće mogli smo doći i do sva tri boda - rekao je Đokanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.