TRENER FK ŽELJEZNIČARA

Amar Osim pred gostovanje na Tušnju: Poseban motiv je igrati protiv Husrefa

Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalaze, rekao je Osim

Osim: Imaju svoje adute, a mi svoje. Arhiv

Piše: N. D.

6.3.2021

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim uoči današnje utakmice na Tušnju izjavio je da je bilo i lakših utakmica od predstojeće.

- Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalaze, rekao je Osim i dodao da Tuzlaci imaju ambicija, kako kaže, da se popnu gore.

- U prvom proljetnom kolu su pokazali da to nisu deklarativne ambicije, nego stvarne. Pojačali su se, definitivno. Pokazali su to u neugodnoj utakmici, koja je za njih nešto specifično, i poprilično lako riješili u svoju korist. Sa nama igraju na terenu takav kakav jeste, koji nije ni izgledao tako loš, kao što smo navikli da zna biti loš. Drugačija će utakmica biti. Tamo su bili favoriti, ovdje nisu, ali nismo ni mi. Imaju svoje adute, a mi svoje. Objema ekipama trebaju bodovi, njima za priključak za Evropu, a nama da i dalje budemo konkurentni za prvo mjesto, pa možda i da se borimo za nešto više.

Pretpostavlja da će presuditi nijanse.

- Oni imaju pojedince koji mogu riješiti stvari. Mi smo navikli da igramo zajedno, nismo mnogo mijenjali, a šta će presuditi u jednoj utakmici nikada se ne zna. Imamo, naravno, zadovoljstvo i poseban motiv da igramo protiv Husrefa opet, to je i meni kao treneru i ekipi motiv. To je dobra stvar. Uradit ćemo sve da izađemo iz utakmice s boljim rezultatom. Ramović ima pravo nastupa, Miličević i Lendrić se vraćaju, ostali su svi tu. Čekamo papire za dvojicu stranaca... Šabanadžoviću će trebati par dana da se aklimatizira - dodao je Osim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.