SANREMO

Ibrahimovićev govor na zatvaranju festivala oduševio mnoge: Neuspjeh nije suprotan uspjehu, on je dio uspjeha

Ne raditi ništa je najveći neuspjeh

Ibrahimović: Ako Zlatan može da pogriješiti, onda možete i vi. AFP

G. Š. / Rai

7.3.2021

As Milana Zlatan Ibrahimović (39) bio je počasni gost na kultnom muzičkom festivalu u Sanremu. Naravno, popularni Ibra je opet na noge podigao Italiju, region, ali i cijelu Evropu. Tokom festivala imao je ulogu voditelja, a nije mu teško palo ni da malo zapjeva. Često je, u šali naravno, govorio da je Sanremo njegov festival, da je sada on preuzeo kontrolu, ali na zatvaranju je mnoge oduševio.


Volim izazove i adrenalin

- Svi su prije festivala znali ko je Zlatan. Zašto je Zlatan onda došao ovamo? Jer voli izazove i adrenalin. Ako sebi ne postavljate izazove, nikada nećete pobijediti - rekao je Ibrahimović u uvodu pa dodao:

- U karijeri sam odigrao 945 utakmica i pobijedio u mnogima, ali ne svima. Osvojio sam 11 titula, ali i izgubio neke. Ja sam Zlatan i kad ne pobijedim u svakoj utakmici. Ja sam Zlatan kad pobjeđujem i kad gubim. Postigao sam mnogo golova, ali nekoliko sam i promašio. Samo nekoliko.

Na kraju je Ibrahimović poslao poruku kojom je oduševio publiku i organizatore.


Trud, posvećenost i koncentracija su ključni

- Neuspjeh nije suprotan uspjehu, on je dio uspjeha. Ne raditi ništa je najveći neuspjeh. Ako Zlatan može da pogriješiti, onda možete i vi. Najvažnije je svakog dana praviti razliku. Trud, posvećenost i koncentracija su ključni. Ja sam na ovom festivalu kako bih vam rekao da i vi na neki svoj način možete biti Zlatan. Hvala Italiji, mom drugom domu, zaključio je Ibrahimović.

Zlatan se prvi put na sceni Sanrema pojavio uz pjesmu "Jutro je" Nade Topčagić, a onda je i zapevao sa Sinišom Mihajlovićem...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.