ŠPANIJA

Nova zvijezda Barcelone Moriba: Hvala Mesiju na savršenoj lopti za pogodak

Barcelona se upravo njegovim bravurama direktno uključila, odnosno vratila u borbu za titulu španskog prvaka.

Mesi i Moriba proslavljaju postignuti gol. AFP

G. Š. / Sportske novosti

7.3.2021

Ilaiš Moriba (Ilaix Moriba), 18-godišnji veznjak rođen u Gvineji, u subotu navečer odjednom je postao centralna figura većine priča koje se bave ozbiljnim nogometnim temama. Kako i ne bi, kad se velika Barcelona upravo njegovim bravurama direktno uključila, odnosno vratila u borbu za titulu španskog prvaka.

Peti najmlađi strijelac za Barcu

Ovaj centralni vezni igrač je na utakmici protiv Osasune postigao fantastičan pogodak u 83. minuti, i to na dodavanje Lea Mesija (Messi) i tako postao peti najmlađi strijelac za Barcu u svim takmičenjima. Naravno, Mesi je bio jedan od tih, baš kao i Ansu Fati, Bojan Krkić te Pedri. U tri ligaška nastupa do sada skupio je gol i dvije asistencije, te svaku svoju priliku koristi do maksimuma.

Ovoga je vikenda ušao sredinom drugog poluvremena umjesto Serhija Busketsa (Sergija Busquetsa) i odmah pokazao zašto ga se s pravom naziva novim Barceloninim "čudom od djeteta".

- Zahvaljujući Mesiju koji mi je dodao savršenu loptu, zabio sam pogodak. Iskreno da vam kažem, ne znam kako je ušla, ali nekako sam ga dao. Ovu večer pamtit ću dok sam živ - rekao je mladi Moriba.


Barca neporažena od 5. decembra

Navijačima je odmah po svom debiju prije nekoliko sedmica zapao za oko, a u jeku klupskih previranja, izbora i finansijske krize, svakako će se svidjeti i podatak da je Barca neporažena od 5. decembra i utakmice protiv Kadiza, te da sada ima 16 prvenstvenih susreta u kojima nije upisala poraz. 

Za razliku od Moriba naš reprezentativac Miralem Pjanić je bio na klupi Barcelone, ali ponovo nije dobio priliku za igru...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.