MADRIDSKI DERBI

Simeone: Žoao ima mogućnosti kakve nema niko ko će igrati danas

Šampionat je divan, rekao je trener Jorgandžija

G. Šumar

Dijego Simeone

Foto: Arhiva


Trener Atletika Dijego Simeone (Diego) je pred veliki madridski derbi sa Realom izjavio je da će Žoao Feliks (Joao Felix) igrati sigurno. Tom prilikom je i hvalio mladog Portugalca, a da li će ovaj mladi fudbaler i opravdati povjerenje svog trenera pogledajte od 16.15 sati uz direktan prijenos na Sport Klubu HD. Atletiko je u posljednje vrijeme izgubio nekoliko bodova i Barcelona i Real mu dišu za vratom. Jorgandžije imaju 58 bodova iz 24 utakmice, Barcelona je na 56 bodova iz 26 mečeva, dok Real ima 25 odigranih mečeva u La Ligi i 53 boda.

- Šampionat je divan. U nedjelju će igrati dva tima koji se bore u sličnoj situaciji na vrhu tabele. Tu su tri boda za osvajanje, to je jasno. Ima mnogo fudbala da se igra. Probat ćemo da odigramo meč u kojem možemo da nanesemo štetu protivniku - rekao je Simeone i otkrio ko će predvoditi napad Atletika uz Luisa Suareasa.

- Trenirali smo na više načina. Svaki nam daje nešto. Korea učestvuje sve više u organizaciji napada, dok Žoao ima mogućnosti kakve nema niko ko će igrati u nedjelju. Igraće obojica, ali jedan će početi dok će drugi čekati. Međutim, obojica će igrati - otkriva Simeone.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na