BARCELONA

Predsjednički izbori: Za koga je glasao Mesi?

Glavni kandidati su bivši predsjednik Đoan Laporta (Joan), te nekadašnji klupski advokati Viktor Font (Victor) i Toni Freiša (Freixa), a biračka mjesta su otvorena od jutros

Mesi je na biralište stigao sa sinom. Screenshot

G. Š. / Mundo Deportivo

7.3.2021

U Fudbalskom klubu Barcelona su danas izbori za predsjednika. Glavni kandidati su bivši predsjednik Đoan Laporta (Joan), te nekadašnji klupski advokati Viktor Font (Victor) i Toni Freiša (Freixa), a biračka mjesta su otvorena od jutros.

I prije otvaranja birališta glasalo je preko 20 hiljada glasača koji su to uradili poštom. Skoro 80.000 glasača će glasati tokom nedjelje na Kamp Nou i u hali Blaugrana, dok se također glasa u Đironi, Ljeidi, Taragoni, Tortozi i Andori. Ukupno preko 110 hiljada članova može da glasa.

Predsjednik koji će voditi klub do 2026. godine će biti poznat večeras, a najveće šanse imaju upravo Laporta, Freiša i Font. Svi oni imaju drugačiju ideju kako treba klub da se razvija u budućnosti. Pitanje svih pitanja je hoće li Lionel Mesi (Messi) ostati u klubu, a bivši predsjednik Laporta tvrdi da je baš on kandidat koji će Argentinca zadržati na Kamp Nou. Njemu ugovor sa klubom ističe na kraju juna i neke su najave da će o svojoj budućnosti odlučivati naredne sedmice.

U međuvremenu, su glasali Font i  Freiša, ali ipak najveću pažnju privukao je izlazak Mesija na glasačko mjesto. On je na biralište stigao sa sinom. Tokom prijepodneva je glasao takođe i Serhio Buskets (Sergio Busquets). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.