BARCELONA

Laporta "krade" pojačanje Realu

Laporta zna da neće biti lako dovesti Alabu, s obzirom na to da je imao dosta bogatih ponuda, uključujući i onu Real Madrida, a uz to i sam igrač traži visoku premiju za transfer

Đoan Laporta. AFP

G. Š. / Marca

8.3.2021

Članovi Sportskog društva Barcelona većinom glasova za predsjednika su izabrali Đoana Laportu (Joan - 58), koji je već obavljao tu dužnost od 2003. do 2010. godine. Na nedjeljnim izborima Laporta je osvojio 54,28 posto glasova, a njegov najbliži konkurent Viktot Font (Victor) je dobio 29,99 posto...


Sastanak sa Zahavijem i Ramadanijem

Bili su to vanredni predsjednički izbori u Barceloni jer je bivši predsjednik Đozep Bartomeu (Josep Maria) u oktobru podnio ostavku kako bi izbjegao glasanje o nepovjerenju zbog ponižavajućeg 2:8 poraza od Bajerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Također, Bartomeu je nedavno i priveden zbog sumnji da je financijski oštetio klub.

Kako prenosi španska "Marca", Laporta bi u svoj novi mandat na čelu katalonskog velikana mogao krenuti 'jako'. Kako prenosi spomenuti list, Pini Zahavi i Fali Ramadani, agenti Bajernove zvijezde Davida Alabe, boravili su prošle sedmice u Barceloni, gdje su se sastali s Laportom kako bi razgovarali o mogućnosti da od iduće sezone zaigra na Nou Kampu. 

Podsjetimo, Ramadani je menađer našeg asa iz Barcelone Miralema Pjanića...


Ponuda na čekanju

"Marca" također navodi kako je Laporta zamolio dvojac agenata da pričekaju da on postane predsjednik kako bi dali formalni prijedlog igraču koji bi, zbog svoje svestranosti, bio odlično riješenje za klub.

Laporta zna da neće biti lako dovesti Alabu, s obzirom na to da je imao dosta bogatih ponuda, uključujući i onu Real Madrida, a uz to i sam igrač traži visoku premiju za transfer. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.