LIGA PRVAKA

Juventus juri gol zaostatka, težak zadatak za Sevilju

Večeras na rasporedu prvi revanši osmine finala

Fudbaleri Juventusa djelovali su bezidejno tokom većeg dijela utakmice u Portu. Agencije

Piše: A. M.

9.3.2021

Revanš susretima osmine finala večeras se nastavlja takmičenje u nokaut fazi Lige prvaka. Juventus juri gol zaostatka nakon poraza od Porta 2:1 u prvom meču, dok će Sevilja imati težak zadatak u revanšu budući da je prije 20 dana na domaćem terenu izgubila od Borusije iz Dortmunda 2:3.

Druga minuta prvog poluvremena i prva minuta drugog bile su kobne za „Staru damu“ u Portugalu. Domaćin je poveo nakon velikog nesporazuma Rodriga Bentankura (Bentancur) i Vojčeha Ščešnog (Wojciech Szczesny), koji je iskoristio Mehdi Taremi i pospremio loptu u mrežu, a samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu Porto je udvostručio prednost preko Muse Marege (Moussa). Fudbaleri Juventusa djelovali su bezidejno tokom većeg dijela tog meča, a nadu za revanš dao im je gol Federika Kijeze (Federico Chiesa) sedam minuta prije kraja.

Borusija je zahvaljujući „blickrigu“ u periodu od 19. do 43. minute savladala Sevilju i u Dortmund ponijela značajnu prednost pred revanš. Suso je doveo „Andalužane“ u vodstvo u sedmoj minuti, a onda su se probudili „Milioneri“ i do poluvremena postigli tri gola. Mahmud Dahud (Mahmoud Dahoud) je poravnao rezultat, a Erling Haland (Haaland) s dva gola donio Borusiji sigurno vodstvo nakon prvog dijela. 


Erling Haland: Dvostruki strijelac u prvom meču. Agencije

Norvežanin je s osam golova najbolji strijelac dosadašnjeg dijela takmičenja. Sevilja je u drugom poluvremenu imala terensku inicijativu koju je uspjela materijalizovati golom šest minuta prije kraja meča, ali više od poraza s jednim golom razlike „Andalužani“ nisu mogli. 

Oba tima u revanš ulaze nakon neuspjeha u domaćem prvenstvu proteklog vikenda. Borusija je u Minhenu prokockala dva gola prednost i izgubila od Bajerna 4:2, dok je Sevilja poražena na gostovanju Elčeu 2:1.

Oba meča počinju u 21 sat.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.