ČELSI

Tuhel: Zadovoljstvo mi je raditi sa ovim timom

Čelsi je savladao još jednog direktnog rivala u borbi za Top 4 i za mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone

Tomas Tuhel. Arhiva

G. Š. / Sport klub

9.3.2021

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) bio je vidno zadovoljan nakon pobjede nad Evertonom i desete utakmice bez poraza otkako je preuzeo kormilo kluba sa Stamford Bridža. Čelsi je savladao još jednog direktnog rivala u borbi za Top 4 i za mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone. Nakon pobjede nad Liverpulom 1:0 savladao je i drugi klub iz grada Bitlsa - Everton 2:0.


Zapaženi rezultati

Sve je po londonske Plavce krenulo nabolje otkako je ekipu preuzeo Tuhel. Nijemac je za kratko vrijeme ostvario seriju zapaženih rezutata. Ovo je bio osmi meč u Premijer ligi, ukupno deseti otkako je došao u klub, u kome nije doživio poraz. Istovremeno, prvi je menadžer u historiji Premijer lige čiji tim nije primio gol na svakoj od prvih pet utakmica, koje je igrao na svom terenu.

Također, otkako je Nijemac preuzeo ekipu krajem januara nijedan golman iz Liga petice nije uspio da sačuva mrežu na više utakmica od golmana Čelsija Mendija kome je to uspjelo na sedam od ukupno deset mečeva na koliko je branio pod Tuhelovom komandom. Tuhel kaže da su svi ti rezultati zasluga svih u klubu.

- Pogledajte ovaj kvalitet i kluba i igrača, rekao je Tuhel i dodao:


Stvarno uživam

- Zadovoljstvo mi je da radim sa ovim timom. Stvarno uživam. Svi u klubu čine sve da se takmičimo na ovom nivou. Nije bilo lako, ali zaslužili smo osvojili bodove. Prvo poluvrijemene je bilo teže, ali smo u potpunosti kontrolisali situaciju na terenu. U nastavku smo pojačali ritam i bili mnogo opasniji u napadu.

Čelsi naredni meč igra u subotu kad gostuje Lids junajtedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.