L'EQUIPE

PSG prodaje Mbapea: Određena i odšteta

Cijena je 200 miliona eura, odnosno 20 miliona više u odnosu na odštetu koju su platili Monaku prije tri godine

Pike i Mbape. Arhiva

G. Š. / L'Equipe

9.3.2021

Francuski "L'Équipe" danas je objavio informaciju da Pari Sen Žermen prodaje Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Navodno, cijena je 200 miliona eura, odnosno 20 miliona više u odnosu na odštetu koju su platili Monaku prije tri godine. Mabapeu ugovor sa pariškim klubom ističe 2022. godine, ali je naljutio čelnike kluba jer odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora.

PSG želi što prije da završi posao jer kako vrijeme prolazi rizikuje da ostane bez igrača. Ljetnji prijelazni rok je posljednji tokom kojeg Parižani mogu zaraditi na Mabapeu ili barem vratiti uloženi novac. Već sljedeće zime cijena će biti znatno manja, dok bi na ljeto 2022. godine otišao besplatno. 

- Na nekoliko posljednjih sastanaka tokom pregovora oko produženja ugovora PSG je Mbapeu ponudio novi ugovor na četiri ili pet godina, te plaću u skladu s teškom situacijom uzrokovanom korona-krizom, ali Mbape stalno traži još vremena za razmišljanje. Vremena je sada jako malo, a njemu to ne znači puno - piše "L'Équipe" i konstatuje da su već u redu za Mbapea Real, Liverpul i Mančester siti.

Navodi se i to da je Mbape tražio plaću kao što ima Nejmar - duplo veća od sadašnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.