LIGA PRVAKA

Pirlo: Imamo višegodišnji projekt, nisam zabrinut za svoju poziciju

Trener Juventusa nakon eliminacije od Porta

Pirlo: Ne znam šta se dogodilo. AGENCIJE

A. Vatreš

10.3.2021

Juventus je sinoć pretrpio neočekivanu eliminaciju u osmini finala Lige prvaka od Porta.

Nakon poraza od 2:1 u prvoj utakmici, Juventus je istim rezultatom slavio u uzvratu i izborio produžetke. Susret je na kraju završen rezultatom 3:2, a tim Andree Pirla ispao je zbog gola u gostima.

- Kad napravite četiri velike pogreške u dvije utakmice, najčešće ispadate iz takmičenja. Sigurno će nam trebati nekoliko dana da dođemo sebi nakon ovog. Moramo što prije shvatiti da je tek mart i da još imamo vremena spasiti sezonu u italijanskom prvenstvu - rekao je trener Juventusa Andrea Pirlo.

Njegove misli su sada okrenute Seriji A.

- Ja sam trener Juventusa, imamo višegodišnji projekt i nisam zabrinut za svoju poziciju. Situaciju u Ligi prvaka ne možemo više promijeniti, ali u talijanskoj ligi možemo. 

Prokomentirao je trener Juventusa i nesvakdiašnju situaciju kod gola Serđa Oliveire (Sergio) iz slobodnog udarca, kada je Kristijano Ronaldo (Cristiano) okrenuo leđa živom zidu.

- Ne znam što se dogodilo. Zna se ko kod nas ide u živi zid i nikad ranije se ovakva situacija nije dogodila, nikad nisu okrenuli leđa. Ne mislim da su se prepali lopte, više mi se čini da su mislili kako je predaleko da bi se ugrozio gol. Bila je to pogreška kakva se rijetko viđa - dodao je Pirlo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.