INTERNACIONALCI

Dennis Hadžikadunić, stoper Rostova, za "Avaz": Bit ćemo bolji s novim selektorom

Karpin mi vjeruje, naučio me je mnogo toga, kaže Hadžikadunić

Hadžikadunić: Standardan u Rostovu. ARHIV

Piše: Admir Vatreš

14.3.2021

Nakon dvije osvojene titule prvaka s Malmeom, perspektivni stoper Dennis Hadžikadunić (22) je naljeto 2018. godine prešao u Rostov, gdje se vremenom uspio izboriti za mjesto startera.

Trenutno igra svoju treću sezonu u ovom ruskom klubu, koji je prošle godine završio na petom mjestu i izborio nastup u Evropi. Poslije 22 odigrana kola u aktuelnoj sezoni, Rostov se nalazi u sredini tabele s 34 osvojena boda, ali je još u igri za visok plasman.


Dobra sezona

- Trenutno smo sedmi. Cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman. U svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo. Ostalo je još osam utakmica. Naravno, želimo da igramo u Evropi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – rekao je Hadžikadunić na početku razgovora za "Dnevni avaz".

Hadžikadunića u Rostovu trenira legendarni ruski fudbaler Valeri Karpin.

- Karpin je bio veliki igrač i za mene vrhunski trener. Puno mi pomaže. Naučio me je mnogo stvari na terenu i daje mi puno samopouzdanja – kazao je Hadžikadunić.

On je ove sezone neizostavan član startne postave. Odigrao je ukupno 20 utakmica i pritom upisao jednu asistenciju.

- Trener mi vjeruje. Zasad je dobra sezona, mogu biti zadovoljan. Prve godine kad sam došao promijenili smo sistem igre. Posljednje dvije godine igramo 4-3-3, nije baš tako defanzivno, više ofanzivno. To meni odgovara – istakao je Hadžikadunić.

Ruska liga je uvijek bila karakteristična po velikim minusima i pretežno dugim putovanjima. Sada su se stvari dosta promijenile, jer se na daleke destinacije putuje isključivo avionom.

- Nemamo tako duga putovanja, maksimalno dva sata s avionom. Navikao sam se na temperaturu, bitno je samo obući se dobro – istakao je Hadžikadunić.

Pokazati kvalitete

Hadžikadunić se našao na spisku novog selektora reprezentacije BiH Ivajla Peteva (Ivaylo) za martovske utakmice s Finskom i Francuskom, gdje se nada najboljem scenariju.

- Naravno, hoćemo da pobijedimo obje utakmice. Moramo ući u svaku utakmicu s takvim stavom, da damo sve od sebe i pokažemo naše kvalitete. Mi smo BiH i moramo to pokazati – kazao je Hadžikadunić.

Debi u našem državnom dresu Hadžikadunić je imao u oktobru prošle godine u meču Lige nacija s Nizozemskom i od tada upisao četiri nastupa. Međutim, sve je ostalo u sjeni loših rezultata, a Hadžikadunić se nada da će se to promijeniti dolaskom novog selektora.

- Da, novi je selektor, ne znam kako će sve to izgledati. Ovo je prvi put da se okupljamo. Moramo se nadati da će biti bolje i mislim da ćemo biti bolji s novim selektorom – poručio je za kraj stoper Rostova i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.