ASOVI

Ronaldo i Pele objavama na društvenim mrežama završili veliku debatu

Zbog toga sam preplavljen srećom jer sam prestigao Peleov rekord, o čemu nisam mogao ni sanjati odrastajući na Madeiri, ističe Ronaldo

Pele i Ronaldo. Arhiva

G. Š. / Sport klub

15.3.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je za samo 32 minute postigao hat-trik Kaljariju, te tako stigao do 770 golova u karijeri, čime je i službeno srušio rekord Pelea. Portugalac je tako na najbolji mogući način odgovorio kritičarima. Nakon utakmice nije želio pričati s medijima, ali je zato objavio post na društvenim mrežama.


Ogromno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu de Nascimentu

- Zadnjih nekoliko sedmica preplavljeni smo vijestima i statistikama o mom rušenju Peleova rekorda od 757 službenih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vrijeme je da objasnim zašto dosad nisam prihvatio taj rekord, rekao je Ronaldo te dodao:

- Moje ogromno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu de Nascimentu, kao i poštovanje prema nogometu iz sredine 20. vijeka, navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih golova. Kao službene golove računao sam devet golova za ekipu savezne države Sao Paulo i jedan gol za ekipu brazilske vojske. Svijet i nogomet su se promijenili dotad, ali to ne znači da možemo brisati historiju kako nam odgovara. Danas sam došao do 770. službenog gola u karijeri, a moje prve riječi idu Peleu. Nema igrača na svijetu koji nije odrastao slušajući priče o Peleu, a ja nisam iznimka. Zbog toga sam preplavljen srećom jer sam prestigao Peleov rekord, o čemu nisam mogao ni sanjati odrastajući na Madeiri.

Život je solo-borba

Pele mu je ubrzo odgovorio:

- Kristijano, život je solo-borba. Svatko bira svoje putovanje. Kako je tvoje samo lijepo! Divim ti se, volim te gledati kako igraš i to nije tajna. Čestitam ti na rušenju mog rekorda po golovima u službenim utakmicama. Jedino žalim jer te večeras ne mogu zagrliti. U tvoju čast stavljam ovu fotografiju kao simbol našeg dugogodišnjeg prijateljstva, ističe legendarni Pele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.