MADRID

Zidan: Glasine o povratku Ronalda? Sve je moguće

Azar nije trenirao u ponedjeljak, pa su novinari pitali šta se sada dešava sa belgijskim fudbalerom

Zinedin Zidan. Arhiva

G. Š. / Sport klub

15.3.2021

Trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) potvrdio je da je Eden Azar (Hazard) ponovo povrijeđen te da neće igrati protiv Atalante u revanš meču osmine finala Lige prvaka. Azar nije trenirao u ponedjeljak, pa su novinari pitali šta se sada dešava sa belgijskim fudbalerom.


Nikada do sada se nije ovoliko povrijeđivao

- Azar nije spreman, neće igrati protiv Atalante. Ne mogu da objasnim o čemu je riječ. Nadam se da je riječ o manjoj povredi, istakao je Zidan, te dodao:

- Nešto se dešava. Nikada do sada se nije ovoliko povrijeđivao, ovo je novo za njega. Ne mogu dalje da objašnjavam. Želimo da mu pomognemo. Nadam se da će uskoro biti ponovo s nama. Tražim od navijača da budu strpljivi, svi znamo kakav je igrač Eden.

Kraljevski klub potom je potvrdio da je riječ o povredi mišića desne noge, te da se ne zna kada bi mogao ponovo na teren. Francuski stručnjak upitan je da li postoji mogućnost da se na ‘Santijago Bernabeu’ vrati Kristijano Ronaldo (Cristiano).

- Glasine o povratku Ronalda? Sve je moguće… Znamo Kristijana. Ali, on je sada igrač Juventusa, moramo da poštujemo to. Vidjet ćemo šta će biti u budućnosti, oprezan je Francuz.


Bit će težak meč

Zidan je potom govorio i o predstojećem duelu sa Atalantom. Njegov tim je u prvom meču slavio 1:0.

- Moramo da počnemo iz početka, kao da nismo ništa uradili. Bit će težak meč, moramo da budemo maksimalno skoncentrusani. Kao da je finale. Da bismo prošlii dalje moramo da odigramo fantastično. Oni sigurno dolaze sa željom da pobjede, zaključio je trener Reala.

Duel u Madridu na programu je u utorak od 21 sat, a domaćin ima prednost iz prve utakmice od 1:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.