LEGENDA "ROSONERA"

Maldini: Pomalo je čudno vidjeti Milan i Junajted u Evropskoj ligi

Pamti mnogo ljepša vremena za svoj klub

Paolo Maldini. Agencije

A. M.

15.3.2021

Čuveni italijanski defanzivac i kapiten Milana Paolo Maldini prepričao je italijanskim medijima dio razgovora s legendarnim trenerom Mančester junajteda Aleksom Fergusonom (Alex) uoči revanš meča osmine finala Evropske lige.

Paolo Maldini pamti mnogo ljepša vremena za svoj klub. Kao fudbaler i godinama kapiten "Rosonera" čak sedam puta je osvajao Skudeto i pet puta Ligu prvaka.

Zato kaže da mu je bilo pomalo čudno kad je prošle sedmice na "Old Trafordu" razgovarao s legendarnim Aleksom Fergusonom uoči njihove prve utakmice u Evropskoj ligi.

- Obojica smo se složili da je pomalo čudno što se i Milan i Junajted trenutno takmiče u Evropskoj ligi. Navikli smo da se susrećemo u Ligi prvaka - rekao je Maldini i prisjetio se slavne prošlosti:

- Ne živimo samo od uspomena, ali predivno je ponovo doći na "Old Traford" i sjetiti se pobjeda nad Mančester junajtedom, kao i trijumfa u finalu Lige prvaka protiv Juventusa 2003. godine - dodao je.

Tehnički direktor Milana kaže da dva nekadašnja prvaka Evrope i svijeta u različitim sutuacijama čekaju revanš meč.

- Za Milan je ovo prilika da nastavi rasti, a za Mančester junajted da potvrdi kvalitet. U različitim smo situacijama, oni imaju onu vrstu prihoda koja pruža veću sigurnost za budućnost kluba, a mi se borimo da dođemo do te tačke - konstatovao je Maldini.

Maldini je otkrio italijanskim medijima i šta je neizbježna tema svaki put kad se vidi s Fergusonom.

- Uvijek mi je zadovoljstvo da vidim Fergusona, pogotovo sad kad je uspješno prebrodio zdravstvene probleme. Uvijek se sjetim kad je pitao mog oca da li bih prešao u Mančester junajted. Smijemo se razgovarajući o odgovoru mog oca, koji nije bio nimalo pristojan - kaže uz osmjeh 52-godišnji Paolo Maldini.

Revanš meč između Milana i Mančester junajteda na progrtamu je u čevrtak na "San Siru". U prvoj utakmici na Old Trafordu bilo je neriješeno 1:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.