KVALIFIKACIJE ZA SP

Na utakmici Nizozemska - Latvija do 5.000 gledatelja

Utakmica će poslužiti za proučavanje različitih epidemioloških mjera, među kojima i brzo testiranje na koronavirus

Johan Krojf Arena. AGENCIJE

A. Vatreš

16.3.2021

Na utakmici kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine između Nizozemske i Latvije, 27. marta u Amsterdamu na Johan Krojf Areni prisustvovat će do 5.000 gledatelja, objavio je Nizozemski nogometni savez (KNVB).

Utakmica će poslužiti za proučavanje različitih epidemioloških mjera, među kojima i brzo testiranje na koronavirus, kao i korištenje aplikacije za pametne telefone, koja pokazuje negativan rezultat testa.

- Povoljni rezultati ovog istraživanja mogli bi ubrzati proces otvaranja stadiona u završnoj fazi ove sezone, ali i za utakmice Evropskog prvenstva, poručili su iz KNVB-a, prenosi Hina.

Navijači će biti podijeljeni u nekoliko "mjehurića" na stadionu, tako da istraživači mogu proučavati efekte različitih faktora, poput rasporeda sjedenja.

Jedan od mjehurića bit će i znanstveno-istraživački projekt aerosola i COVID-19 pod vodstvom Tehnološkog sveučilišta u Ajndhovenu. Istražuju se struktura koncentracija aerosola na stadionu i učinkovitost mjera za smanjenje koncentracija aerosola.

Do sada je ovaj pilot projekt proveden na nekoliko konferencija, kazališnoj predstavi, koncertnom i plesnom događaju u dvorani, kao i na dvije utakmice druge nizozemske lige. Nizozemska - Latvija bit će treća nogometna utakmica koja se istražuje.

U grupi G zajedno s Nizozemskom i Latvijom su i Turska, Norveška, Crna Gora i Gibraltar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.