EVROPSKA LIGA

Ibrahimović spreman za Junajted

Oporavio se od povrede

Ibrahimović: Propustio posljednje četiri utakmice. AGENCIJE

A. Vatreš

17.3.2021

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović spreman je za uzvratni susret osmine finala Evropske lige protiv Mančester Junajteda u četvrtak na San Siru, potvrdio je trener Rosonera Stefano Pioli.

- Sretan sam što se ibrahimović oporavio i bit će u krugu kandidata za utakmicu, istakao je Pioli na internetskoj konferenciji za novinare.

Ibrahimović je u utorak normalno trenirao i očekuje se da će biti u sastavu. Šveđanin je zbog povrede butnog mišića propustio posljednje četiri utakmice, uključujući i prvi duel s Mančester Junajtedom prošlog četvrtka na Old Trafordu koji je završio 1:1.

- Odlučit ću sutra hoće li početi od prve minute. On još nema 90 minuta u nogama, ali važno je da se vratio, dodao je talijanski stručnjak.

Međutim, još uvijek je upitno hoće li nastupiti Ante Rebić, Mario Mandžukić, Davide Kalabrija (Calabria) i Rafael Leao.

S druge strane u sastav Mančester Junajteda vraćaju se Pol Pogba (Paul) i Edinson Kavani (Cavani), dok je Entoni Marsijal (Anthony Martial) otpao.

- Svi su jučer normalno trenirali, vidjet ćemo kako će reagirati. Međutim, svi su na raspolaganju osim Marsijala koji sigurno neće igrati, istakao je Junajtedov menadžer Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.