PRAVILA SAMOIZOLACIJE

Petev ostao bez Duljevića, igraču Nima zabranjen dolazak u reprezentaciju BiH

Francuski klubovi ne dopuštaju svojim igračima igranje u zemljama izvan EU

Haris Duljević. ARHIV

A. Vatreš

18.3.2021

Vodstvo Francuske profesionalne lige (LFP) objavilo je kako tamošnji nogometni prvoligaši i drugoligaši zbog pravila vezanih za samoizolaciju neće dopustiti svojim igračima koji budu pozvani u reprezentacije igranje u zemljama izvan Evropske unije.

To znači i da će selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) biti lišen usluga Harisa Duljevića, koji nastupa za Nim.

Sljedeće sedmice započet će evropske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a većina reprezentacija će u radoblju od 24. do 31. marta odigrati po tri utakmice.

Naš državni tim će 24. marta gostovati Finskoj, a potom će 31. marta ugostiti Francusku. Između tih susreta, 27. marta, odigrat će prijateljsku utakmicu s Kostarikom.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prošlog je mjeseca objavila kako ne očekuje da će klubovi puštati svoje igrače u reprezentacije ukoliko će ih po povratku čekati obavezna samoizolacija od najmanje pet dana.

- U tom kontekstu, klubovi neće puštati u reprezentacije one igrače koji su pozvani za utakmice izvan EU/EEA zone tokom marta, objavio je LFP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.