MILANO

Italijani zabranili dvojici reprezentativaca Hrvatske da se priključe Dalićevim izabranicima

Perišić i Brozović neće igrati za vikend protiv Sasuola budući da je i ta utakmica odgođena

Saopćenjem je reagirao i HNS. AFP

G. Š. / Sportske novosti

18.3.2021

Zbog četiri pozitivna slučaja na koronavirus u Interu, trenutni lider italijanskog prvenstva naložio je igračima da ne idu na martovska okupljanja njihovih reprezentacija. Iako Marcelo Brozović i Ivan Perišić nisu među pozitivnima (De Vrij, Handanović, D'Ambrosio, Vecino), u klupskom priopćenju izašlo je da se do ponedjeljka suspendiraju sve klupske aktivnosti.

Nedjelja je zadnji dan izolacije, nakon čega će igrači u ponedjeljak biti podvrgnuti novim testiranjima. Postoji li dakle izlaz, odnosno mogućnost da dvojac "Vatrenih" bude na raspolaganju Zlatku Daliću? Klub ih ne može kazniti ako odu igrati, jer to je službeni FIFA-termin reprezentacija. Ipak, saopćenjem je reagirao i HNS.

- Hrvatski nogometni savez upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Italijanskim nogometnim savezom, FIFA-om, UEFA-om i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bismo pokušali pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji. HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tokom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Kiprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost - piše u saopćenju HNS-a.

Perišić i Brozović neće igrati za vikend protiv Sasuola budući da je i ta utakmica odgođena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.