EVROPSKA LIGA

Loris nakon šokantnog poraza na Maksimiru: Ovo je naša sramota, žao mi je navijača

Trebali smo biti mentalno jači, kompetitivniji

Igo Loris. Eurosport

G. Š. / Sport klub

19.3.2021

Kapitan Totenhema Igo Loris (Hugo Lloris) bio je bijesan nakon šokantnog poraza u Maksimiru od Dinama (3:0) koji je njegovu ekipu eliminirao u osmini finala Evropske lige.


Svi smo odgovorni

- Mi smo i više nego razočarani, ovo je sramota. Jednostavno je sramota. Nadam se da se svi u svlačionici osjećaju odgovornima za ovu sramotu. Svi smo odgovorni za ovo, a poraz je više nego bolan", rekao je razočarani kapitan Totenhema, te dodao:

- Trebali smo biti mentalno jači, kompetitivniji. Protiv Dinama ništa od toga nisam osjećao na travnjaku. Kada niste spremni na ovoj razini, onda platite kaznu. Nema veze tko vam je protivnik, kvaliteta postoji svuda u Evropi i kada ne poštujete suparnika, može vas kazniti. To se nama dogodilo. Mislim da sve zasluge idu našem suparniku jer su odigrali utakmicu puni vjere, ali krivica je na nama, na cijelom klubu.

Tu nije stao.


Ponašati se kao ekipa je najteža stvar u nogometu

- Jedna je stvar stati pred kamere i reći: 'Ja sam ambiciozan'. Drugo je pokazati to svaki dan na treninzima i na travnjaku općenito i kad igraš i ne igraš. Ponašati se kao ekipa je najteža stvar u nogometu. Poruka koju smo dobili od našeg menadžera bila je jasna, napadati i zabiti jedan gol čim prije kako bismo si olakšali utakmicu. Ali dogodilo se upravo suprotno. Dinamo je počeo vjerovati, a kada ne ubijete protivnika on se vrati. Zabili su fantastičan gol i utakmica se otvorila. Mi na travnjaku nikad nismo osjećali da imamo kontrolu i da smo dominantni, bili smo daleko od toga. Ono što je još bolnije je da nismo imali želju da ubijemo utakmicu. A kao natjecatelju, to se ne smije dogoditi. Zato kažem, ovo je naša sramota, žao mi je navijača, zaključio je Loris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.