NJEMAČKA

Bild otkrio detalje skandalozne svađe Flika i Salihamidžića

Trenera Bajerna iznervirao govor sportskog direktora kluba, zbog čega mu je poručio da "začepi"

A. Vatreš

Flik i Salihamidžić: Nesuglasice traju duže vrijeme

Foto: AGENCIJE


Proteklih dana u njemačkim medijima aktuelna tema bila je svađa trenera Bajern Minhena Hansa Ditera Flika (Hans-Dieter Flick) i sportskog direktora bavarskog kluba Hasana Salihamidžića.

Poznati njemački sportski list Bild otkio je detalje ovog skandala, do kojeg je došlo prije nekoliko sedmica na putovanju autobusom.

Flika je navodno iznervirao Salihamidžićev govor, te mu je poručio da "začepi".

Nesuglasice između Flika i Salihamidžića traju već duže vrijeme. Trener Bajerna bio je nezadovoljan kvalitetom transfera za koje je zadužen Salihamidžić, smatrajući kako igrači koje je on izabrao trebaju igrati više. S druge strane, Salihamidžiću se nije svidjelo što Flik nije u potpunosti odbacio glasine o preuzimanju reprezentacije Njemačke, zbog čega su krenule špeklukacije kako će ga na klupi naslijediti Julian Nagelsman (Nagelsmann).

Twitter

Ipak, njih dvojica su prije utakmice s Laciom u Ligi prvaka obavili razgovor i riješili nesuglasice, što je Flik potvrdio medijima.

- Razgovarali smo i približili stavove, u skladu s interesima kluba. To je bio kratak razgovor. Što se toga tiče, obojica smo vrlo optimistični za ostatak sezone, za našu budućnost. To je bilo važno za nas, za ekipu i klub, rekao je Flik, dodavši:

- Zbog mog temperamenta, iskliznula mi je rečenica na koju nisam ponosan i zbog koje mi je bilo žao. Razgovarali smo međusobno, rukovali se i rekli da obojica želimo zajedno stvari usmjeriti ka pravom putu. Ako ste učinili nešto loše i izvinili se, to mora biti završeno.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na