HRVATSKA

Rebić se povrijedio, Dalić uputio naknadni poziv Lovriću

Lovrić je trenutno drugi strijelac hrvatskog prvenstva sa 15 pogodaka

Ante Rebić. Agencije

A. M.

19.3.2021

Hrvatski fudbaler Ante Rebić neće igrati za reprezentaciju na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine zbog povrede mišića.

Krilni napadač Milana će propustiti utakmice reprezentacije protiv Slovenije na gostovanju 24. marta, kao i utakmice protiv Kipra i Malte 27. i 30. marta u Rijeci, prenosi Hina.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić naknadni poziv uputio je napadaču Gorice Kristijanu Lovriću, kojem je to prvi poziv u reprezentaciju.

Lovrić je trenutno drugi strijelac hrvatskog prvenstva sa 15 pogodaka, a u posljednje vrijeme se u pojedinim medijima spominjao kao mogući novi reprezentativac BiH. Lovrić nije krio da bi igrao za BiH, uz napomenu, ako ga ne zove Hrvatska.

Neizvjesno je da li će se reprezentaciji Hrvatske priključiti igrači Intera Ivan Perišić i Marcelo Brozović nakon što je milanski klub zbog novih slučajeva zaraze koronavirusom zabranio svojim igračima odlazak na utakmice reprezentacija.

Milanske zdravstvene vlasti naložile su Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odložen prvenstveni meč protiv Sasosula, koji je trebalo da se igra u subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.