GNK DINAMO ZAGREB

Oršić: Treći gol? Iskreno, nisam znao šta radim

Viljareal je momčad s kojom ćemo moći igrati, nadigravati se

Oršić: Trebamo ostati ponizni i skromni, ići korak po korak. AFP

G. Š. / Sportske novosti

20.3.2021

Mislav Oršić je Dinamov Dok Holidej, junak iz mitskog obračuna kod "O.K. Corrala". Jer, baš poput Doka, došao je tiho iz Južne Koreje i ušao u legendu. Definitivno, popularni Orša je Dinamova živa legenda. S tri pogotka protiv Totrenhema postao je najbolji strijelac Modrih u evropskim natjecanjima sa 17 postignutih pogodaka, dva više od Slavena Zambate i Igora Cvitanovića.

- Znao sam da će četvrtfinale biti teško koga god dobijemo za protivnika, rekao je Oršić za Sportske novosti i dodao: 

Ogromno samopouzdanje


. Ali, Viljareal je momčad s kojom ćemo moći igrati, nadigravati se. Možda prema njima nećemo imati toliki respekt kao prema Spursima, pa će nam opet možda, s tog aspekta, biti lakše, no mi primarno moramo misliti na sebe, na svoju pripremu tih utakmica. Nadam se da ćemo se opet u najboljem svijetlu pokazati u Evropi, a isto tako se nadam da ćemo proći u polufinale. Španci su poznati po tome da vole posjed lopte, igraju više tehnički nego na snagu i duge lopte, dobro ćemo se pripremiti za njih. Pobjeda i izbacivanje Spursa donijelo nam je ogromno samopouzdanje. Ove posljednje dvije sezone igrali smo dobro, ali uvijek nam je nešto malo falilo, zato nam ovaj trijumf i četvrtfinale Evropske lige tako puno znači. No, trebamo ostati ponizni i skromni, ići korak po korak.

Kakvo je bilo buđenje u petak ujutro, kako se probuditi kao legenda Dinama?

- Ma, kakvo buđenje, ha, ha, ha... Nisam spavao cijelu noć. Bilo je previše adrenalina, san nije mogao doći na oči. Legenda kluba? Ne znam što da vam kažem. U petak ujutro smo svi u svlačionici bili nasmijani, veseli, uživamo u ovim trenucima. Imali smo sezonu i kad nam nije išlo, kad smo imali osjećaj da su svi protiv nas, a onda nam se protiv Tottenhama vratilo sve na jedan ovakav divan način.

Orša, trči što dalje od svog gola

Treći pogodak, kad je primio loptu na svojoj polovici, pa poput Maradone protiv Engleza sve prošao i zabio, bio je još veći spektakl.

- Hoćete iskreno? U tom trenutku nisam znao što radim. Samo sam čuo da mi suigrači viču: "Leđa, leđa"... Onda sam odlučio ići prema naprijed, rekao sam sam sebi: "Orša, trči što dalje od svog gola". Vidio sam tada da se otvorio neki prostor, samo sam instinktivno krenuo i savršeno je ispalo.

Kompletan intervju sa Oršićem pročitajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.