BARCELONA

Kuman: Laporta mi je rekao da vjeruje u mene

Nemam vremena da pričam o igračima koji nisu naši, jer poštujem klubove za koje igraju

Kuman: Moramo da se fokusiramo na momke koji su tu i utakmicu koja nas čeka. Arhiva

G. Šumar

20.3.2021

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman) nije želio komentarisati navode medija da katalonski klub želi angažovati mladog fudbalera Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda (Haaland).


Ne dopadaju mi se te priče

- Nemam vremena da pričam o igračima koji nisu naši, jer poštujem klubove za koje igraju, rekao je Kuman i dodao:

- Ne dopadaju mi se te priče. Moramo da se fokusiramo na momke koji su tu i utakmicu koja nas čeka. Razgovarat ćemo narednih sedmica o tome kako možemo da unaprijedimo tim, ali neću odgovarati na pitanja koji se ne tiču mojih igrača, rekao je Nizozemac na konferenciji za medije.

Ono o čemu Kuman jeste želio govoriti je njegova pozicija u klubu.

- Laporta mi je rekao da vjeruje u mene. To je važno. Mada to može da se promijeni ukoliko ne budemo ostvarivali željene rezultate, konstatuje Kuman.

Barcelona naredni meč igra protiv Real Sosijedada u nedjelju. Nizozemski stručnjak istakao je da nema namjeru da odmara igrače, iako bi uz nove kartone Lionel Mesi (Messi) i Frenki de Jong (Frenkie de Jong) mogli da budu suspendovani.


Niko neće odmarati

- Znam to, ali šta da radimo. Niko neće odmarati. Ako budu isključeni, onda će drugi igrači na teren. Situacija je takva. Jurimo prvo mjesto i svaka utakmica u kojoj ne pobijedimo može da nas košta. Moramo da budemo na najvišem nivou - zaključio je Nizozemac.

Barcelona je u posljednja četiri kola ostvarila isto toliko pobjeda. Trenutno je na drugom mjestu na tabeli, sa četiri boda manje od vodećeg Atletiko Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.