OTKLONJENE DILEME

Duljević i Kolašinac u kadru za sve tri martovske utakmice

Osim Demirovića, koji će konkurirati za prve dvije utakmice, svi ostali reprezentativci će ostati do kraja martovske akcije

Sead Kolašinac. NSBiH

Piše: G. Šumar

21.3.2021

Tri naša fudbalska reprezentativca – Kenan Pirić, Darko Todorović i Eldar Ćivić, zajedno sa stručnim štabom s Ivajlom Petevom (Ivaylo) na čelu i čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, danas (10 sati) će s Međunarodnog aerodroma Sarajevo čarter letom otputovati u Helsinki, gdje naš državni tim u srijedu otvara kvalifikacije za Mundijal 2022.


Privatni let(ovi)

- Ostali igrači će na okupljanje u Helsinki doći iz svojih klubova, nakon što ovoga vikenda odrade klupske obaveze - saznajemo u NSBiH.

-Morali smo organizirati čarter let zbog strogih Covid pravila UEFA-e. Jednostavno, sva putovanja moraju biti čarter, privatni, zatvoreni, letovi. I Francuzi su dozvolili stranim igračima da mogu ići na reprezentativna okupljanja izvan Evropske unije, s tim da se u klubove moraju vratiti privatnim letom, tako da će Haris Duljević biti na raspolaganju selektoru Petevu za sve tri martovske utakmice.

Reprezentacija BiH, poslije gostovanja Finskoj, prvo će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Kostarike (27. mart – Zenica), a potom slijedi kvalifikacioni duel s Francuzima (31. mart – Grbavica).


Obavezni karantin

- Osim Ermedina Demirovića, koji će biti u kadru prve dvije utakmice, svi ostali reprezentativci su najavili dolazak, ali i ostanak do kraja martovske reprezentativne akcije. To važi i za Seada Kolašinca, koji je do jučer bio upitan, s obzirom na obavezni karantin u Njemačkoj.

S druge strane, pokrajina u kojoj je Demirovićev Frajburg ima petodnevni karantin, tako da su iz kluba rekli: Želimo i mi biti kooperativni, i nama je drago što je naš igrač pozvan u reprezentaciju, ali ako može da se vrati nakon druge utakmice kako bi do nastavka klupske sezone odradio karantin - javlja naš izvor iz kuće bh. fudbala. 

Spisak igrača

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Zorja), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Darko Todorović (Hajduk Split), Sead Kolašinac (Šalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Vojvodina), Marko Mihojević (Gecepe).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Torino), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Amar Rahmanović (Konjaspor), Miroslav Stevanović (Servet), Haris Duljević (Nim).

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Ojpen).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.