DORTMUND

Halandov menadžer počeo pregovore sa slavnim klubom

Uvijek dobro obaviještena španska "Marca" otkriva da je Haland poručio svom agentu Minu Raioli da karijeru želi da nastavi u Real iz Madrida, odnosno, da ga pozivi iz drugih velikana ne interesuju

Erling Haland. Arhiva

G. Š. / Marca

21.3.2021

Borusija iz Dortmunda nije uspjela savladati Keln na gostovanju (2:2), uprkos sjajnoj partiji Erlinga Halanda (Haaland). Norvežanin je bio dvostruki strijelac za "Milionere", ali je i pored toga bio ljut na poluvremenu, ali i nakon završetka meča. 

Sezona iz snova

Haland je na poluvremenu psovao na putu ka svlačionici (Jeb..o mrzim ovo! Jeb..o sra.e!), a poslije utakmice je skinuo dres i bacio ga u ruke Horhea Merea (Jorge Mere), s kojim je imao raniji dogovor.

Nije želio ubojiti napadač da se pozdravi sa saigračima i trenerom Edinom Terzićem, pa je prvi izuzetno nervozan otišao sa terena.

Inače, norveški napadač igra sezonu iz snova, pošto je u 30 mečeva u svim takmičenjima postigao 31 gol i nalazi se na listi želja evropskih velikana. Haland ima ugovor sa bundesligašem do ljeta 2022. godine, a njegova otkupna klauzula je 100 miliona eura.

Mančesterski rivali Junajted i Siti prate 20-godišnjeg golgetera već duže vrijeme, u igru se uključio Čelsi. Novi predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) prije nekoliko dana je poručio da se Katalonci nalaze blizu dogovora sa sjajnim golgeterom.


Mino Raiola u Madridu

Sa druge strane, uvijek dobro obaviještena španska "Marca" otkriva da je Haland poručio svom agentu Minu Raioli da karijeru želi da nastavi u Real iz Madrida, odnosno, da ga pozivi iz drugih velikana ne interesuju. Ovaj španski medij prenosi da je Norvežaninov zastupnik već počeo pregovore sa "Kraljevskim klubom".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.