BIZARNO

Trener u Hrvatskoj dobio otkaz jer je pjevao pogrešnu pjesmu

Klub je danas sporazumno raskinuo saradnju

Carević: Više nije trener Rudeša. Facebook

N. Demirović

22.3.2021

Zagrebački drugoligaš, a nekad i član elitnog razreda hrvatskog nogometa, NK Rudeš objavio je kako Mario Carević nije više trener tog kluba. Otkaz je Carević dobio nakon jučerašnje pobjede kod četvrtoplasiranog BSK-a, što je bio sjajan rezultat za Zagrepčane.

- Klub je danas sporazumno raskinuo saradnju sa trenerom Carevićem. Na prvu zvuči pomalo čudno nakon pozitivnog niza koji je ostvario trener Carević sa svojim stručnim stožerom, međutim dogovor kluba s trenerom Carevićem bio je da klub uvede u mirne vode drugoligaškog opstanka, što je i ostvareno. Ovim putem treneru Careviću zahvaljujemo na iznimno uspješnoj saradnji i ostvarenju zacrtanog cilja. Želimo mu puno sreće u daljnjim trenerskim angažmanima - stoji u objavi kluba.

Ipak, kako pišu hrvatski mediji, mnogi ovaj otkaz povezaju s videom koji se još uvijek može naći na društvenim mrežama, a na kojem dio igrača Rudeša i dojučerašnji trener uz pjesmu Vinka Coce ''Kad umren umotan u bilo'' uživaju u velikoj pobjedi zagrebačkog kluba tokom vožnje na povratku iz Slavonije.

Očita je aluzija na Hajduk, a Carević je dokazani Hajdukovac, pa je jasno da se to nekome u Zagrebu nije svidjelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.