BARCELONA

Mesi o ostanku neće odlučiti prije kraja sezone: Od čega zavisi konačna odluka

Na ovakav potez Mesi se odlučio vrlo vjerovatno da vidi kakve će poslove da odradi novi predsjednik na transfer pija

Lionel Mesi. Arhiva

G. Š. / ESPN

23.3.2021

Kapiten Barcelone i najveća zvijezda tima s Nou Kampa Lionel Mesi (Messi) nalazi se na velikoj raskrsnici - ostati ili otići i naći novi izazov? Po svemu sudeći njegova odluka bit će poznata tek po završetku sezone.

Povratkom Đoan Laporta (Joan) na mjesto predsjednika kluba očigledno su se promijenile mnoge stvari. Mesi više nije toliko rezolutan da ide, kao što je bio mjesecima prije izbora. Izgledao je kao gotova stvar i da će od naredne sezone nositi dres Pari Sen Žermena ili Mančester sitija. Međutim, sada ostanak razmatra kao legitimnu opciju.

Ali, još nije sigurno da li je bliži ostanku ili odlasku. Kako prenosi ESPN Argentinac odluku neće objelodanjivati prije kraja sezone. Na ovakav potez Mesi se odlučio vrlo vjerovatno da vidi kakve će poslove da odradi novi predsjednik na transfer pijaci. Makar na tržištu slobodnih igrača. Za sada se pominje Žoržinjo Vajnaldum (Georginio Wijnaldum) kao gotova stvar, a posebno se prate pregovori sa Davidom Alabom i Serhiom Aguerom (Sergio). Ako bi Laporta uspio da osigura sva tri potpisa, onda bi vjerovatno i Mesi lakše odlučio da ostane.

Ono što je definitivno vidljivo je da je Mesi mnogo zadovoljniji nego na početku sezone. Na kraju krajeva vidi se i po partijama, pošto je na posljednjih 10 utakmica postigao 12 golova, a Barcelona je i dalje u konkurenciji za oba domaća trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.