DUG OPORAVAK OD POVREDE

Van Dajk se vraća u maju, selektor Nizozemske ne računa na njega

Sve što bude doprinio Liverpulu i možda nama će biti bonus, rekao je Frank de Bur

Van Dajk: Početkom sezone zadobio tešku povredu. Agencije

A. M.

23.3.2021

Selektor nizozemske fudbalske reprezentacije Frank de Bur (de Boer) je govorio o povratku Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk), a kako stoje stvari on neće moći uvrstiti štopera Liverpula u državni tim za Evropsko prvenstvo koje se igra u junu.

Virdžil Van Dajk je početkom aktuelne sezone zadobio tešku povredu ligamenata koljena, a bez njega je Liverpul prinuđen da igra čitavu sezonu. Virdžil bi se mogao vratiti za posljednje sedmice ove sezone jer kako kažu završit će oporavak za osam sedmica.

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je rekao da treba biti pažljiv oko njegovog povratka na teren, dok neki pritiskaju nizozemskog štopera da što prije bude na terenu. Djeluje da bi reprezentacija Nizozemske voljela da ga vidi što prije i to na Evropskom prvenstvu.

- Znamo da ima još osam sedmica oporavka. Ne znam da li je to dovoljno. Pričao sam s njim, vratio se na trening ali će uvijek biti zastoja i jedna ili dvije sedmice zastoja znači da neće igrati za Liverpul više ove sezone. Vjerujem da će mu tada reći da se spremi za sljedeću sezonu. Na kraju krajeva on se mora osjećati dobro i drago mi je da je na pravom putu - rekao je selektor nizozemske reprezentacije Frank De Bur.

On poručuje da čak iako Virdžil bude na utakmicama Liverpula ove sezone, to ne znači da bi mogao zaigrati i na Evropskom prvenstvu.

- Sve što bude doprinio Liverpulu i možda nama će biti bonus. Ne računam na njega sada. Ako bude tu biće to fantastično za reprezentaciju. Vidjet ćemo, neću da ga pritiskam uopšte. Mora sam da ima samopouzdanje, izbor je na njemu - kaže De Bur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.